TURAN: GELECEĞİN TARIMINI İNŞA EDECEĞİZ
Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkan Adayı Ali Turan, saha gezileri kapsamında Gevrekli, Akçalar, Bostandere, Boyalı, Karakulak, İncesu, Kesecik, Gökhüyük, Kumluca, Karaviran ve Akkise mahallelerine ziyaretlerde bulundu.
Bu ziyaretlerde, çiftçilerin önerilerini dinleyen Turan, destek istedi. “Sizlere daha sürdürülebilir ve kaliteli projelerimizi anlattık.Yoğun iş temponuza rağmen bizlerle bir araya gelerek düşüncelerinizi paylaşmanız, bizleri ziyadesiyle memnun etti” diyen Ali Turan, “Sizlerin desteği, daha güçlü bir tarım topluluğu için bize ilham veriyor. Birlikte, geleceğin Tarımını inşa etmek için çalışmaya devam edeceğiz.Sohbetimize katılan tüm çiftçilerimize yürekten teşekkür ediyorum. Hep birlikte, daha parlak ve verimli bir geleceğe yürüyeceğimize inanıyorum.”Dedi.
Turan, “27 Temmuz'da yapılacak Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Genel Kurulu'nda sizlerin desteğini bekliyorum. SARI oy pusulası ile vereceğiniz destek, hep birlikte Konya Şeker'in geleceğini güvence altına alacağımızın bir göstergesi olacak.
Konya'nın evladı olarak, yıllardır bu topraklarda birlikte çalıştık ve üretim yaptık. Sizlerle omuz omuza vererek Konya Şeker'i daha da ileriye taşıyacağımıza inanıyorum.
Sizlerin ve gelecek nesillerin daha iyi bir geleceğe sahip olması için birlikte çalışalım.”Diye konuştu.
Konuşmasında, ciddi borç yükü bulunan bu kurumun bir an önce kan değişimine ihtiyacı olduğunu vurgulayan Turan, “Bugüne kadar bu kurumu yönetenler, sanki hiç suçları ve veballeri yokmuşçasına yeniden yetki istemektedirler. Gelin, bu adaylara Hz. Mevlana'nın deyimi ile "Dün dünde kaldı cancağızım, bugün yeni bir şeyler söylemek lazım" diyelim.
Bizler, kökü ezelden dalı ebede bir milletin temsilcileriyiz. Her alanda batı ile mücadele etmeliyiz. Bunun için Konya Şeker, Konya Anadolu insanının öz sermayesi olarak dünyadaki en büyük gıda firması olmalıdır. Bunun için de arkadaşın, eşin, dostun değil liyakat sahibi insanların iş başına gelmesi lazımdır.
Değerli çiftçi kardeşlerim,
Konya Şeker bir köyün, bir kırsal kalkınma kooperatifi değildir. Tüm Konya'nın ve Türk milletinin kalkınması için kurulan bir kooperatiftir. Sizler üretecek, bizler işleyeceğiz ve pazarlayacağız. Kazanan Konya olacak, kazanan Türkiye olacak.
Çiftçi kardeşlerim, artık değişim olmalı, yenilik olmalı. Niye mi? Hakkı hak edene teslim etmek için, mazeret üretmek için değil yeni ürünler üretmek için, dostlar alışverişte görsün diye değil sizlere daha fazla para kazandırmak için, kurumun marka değerini daha iyi ve ileriye taşımak için. Unutma, karar senin, tercih senin. Bir oy, geleceği değiştirir.
Diğer başkan adayları, seçim kararından bu yana şunu tartışıyorlar; "O borç benimdi, bu borç senindi, o benim değildi, bu senindi." Yahu arkadaş, buranın 65 milyar lira borcu var! Bu borcun toplamı ikinizin borcu, bunun neyini tartışıyorsunuz? Nihayetinde, bu borç ikinizin borcu!
Biz, bu tartışmalardan uzak durarak, çözüm odaklı ve şeffaf bir yönetim anlayışıyla bu borcu nasıl kapatacağımıza odaklanacağız. Çiftçilerimizin haklarını korumak ve Kooperatifimizi hak ettiği yere taşımak için çalışacağız.” ifadelerini kullanan Turan, “Konya Şeker, kimsenin dedesinden miras kalmamıştır. Burası, tüm ortaklarımızın malı ve alın teridir. Artık tüm üyelerimiz bu kötü gidişe dur demeli ve herkes bu kurumun milletin malı olduğunu anlamalı.
Sevgili çiftçi kardeşlerim, akrabaların, arkadaşların ve dostların yetkili müdürlerden daha söz sahibi olduğu bir düzene kökünden karşıyız. Siz, bu yapıda yer alacak mısınız? Böyle adaletsiz, böylesine aile şirketine dönüşmüş bir kuruma devam mı diyeceksiniz, yoksa liyakat sahibi kurumsal yapı içerisinde ilerlemeyi mi talep ediyorsunuz?
Gelin, birlikte adaletli ve şeffaf bir yönetim anlayışı ile Konya Şeker’i hak ettiği yere taşıyalım.
Bu çağrım sizleredir. “ diyen Turan, “Sizin emeklerinizin karşılığını taşeron firmaların yemesine müsaade etmeyeceğim. Tüm çalışanlarımız doğrudan Konya Şeker bünyesinde çalışacaktır. Maaşlardaki adaletsizliğe son vereceğim. Göreve geldiğimiz ilk aydan itibaren herkesin ücretlerinde iyileştirme yapacağız. Kurban bayramlarında tüm çalışanlarımıza bir maaş ikramiye vereceğiz. Birlikte daha güçlü olacağız.” Sözleriyle konuşmasını tamamladı.












Benzer Haberler
ÜRETİCİLER BİLGİLENDİRME TOPLANTISINDA BULUŞTU
BAKAN YUMAKLI, KONYA ŞEKER FABRİKASI’NI ZİYARET ETTİ
ÇKS BEYANLARINIZI GÜNCELLEDİNİZ Mİ?
ERKOYUNCU: "YAĞIŞLAR UMUT VERDİ AMA SORUN SÜRÜYOR!"
KONPADER’den KONYA ŞEKER’E TAM DESTEK
DERİN MAVİ VATAN İÇİN UYARI: YER ALTI SU KUYULARINDA RİSK SÜRÜYOR
İçeriçumralı Üreticilere Uygulama Eğitimi Verildi
KONYA ŞEKER’DEN REKOR ÖDEME!