ADALET BAKANI DESTAN YAZIYOR
Ülkemizde en çok şikayet ve sızlanma adaletin işleyişinden ve yargı kararlarından. İşte bu kısır döngüyü kırmak, bu şikayetleri en aza indirmek için yeni Adalet Bakanımız Sayın Akın Gürlek görevine hızlı başladı. Daha İstanbul başsavcısı olduğu dönemde başlayarak nice arı kovanlarına çomak soktu.
Evet, uyuşturucu çeteleri girecek kovuk arıyor. Hırsızlar, rüşvetçiler, irtikapçılar, kara para aklayanlar artık hiç rahat değil. Hepsinin peşinde polis bir gece ansızın gelebilirim diyor.
Özellikle geçmişte kapatılan birçok faili meçhul dosyaları yeniden açılıyor ve hiçbir mazlumun ahı yerde kalmayacak. Son yirmi senenin en acı olayı merhum Muhsin Yazıcıoğlu helikopter kazası yeniden ele alındı ve evraklar Ankara Cımhuriyet Başsavcılığına gönderildi. Geçmişte Tunceli Valisinin de katıldığı bir genç kızın kaybı olayı ve cinayete kurban giden daha niceleri bugün tekrar ele alındı, dosyalar yeniden açıldı. "Yunus bu sözleri eğri büğrü söyleme, seni sigaya çeken bir Molla Kasım gelir" dediği gibi, işte günümüzün Molla Kasımı Sayın Akın Gürlek.
Şüphesiz Sayın Akın Gürlek, yalnız değil. Yanında İçişleri Bakanı Sayın Mustafa Çiftçi, arkalarında da Sayın Erdoğan var. Kollektif dayanışma ve gayret olmasa, hiçbir süreç başarıya ulaşamaz. Yargı siyasetten, siyaset de halktan desteğini almasa tam olarak işlevini yapamaz. Yargıçlar kolluk güçler ile paralel çalışır, bu güçler de İçişleri Bakanlığına bağlıdır. Dolayısıyla Adalet ve İçişleri Bakanlıkları kol kola, el ele, sırt sırta verirse çetelerle baş edilir ve millet huzura kavuşur.
Sayın Adalet Bakanımızın gayreti ve vizyonu yetmez, bunun yanında yargıçlarımız da donanımlı, tarafsız, bağımsız, gayretli ve vicdanlı olmalı. Ayrıca ellerindeki kanun da caydırıcı ve ilahi adalete uygun olmalı. Yani kanunlar yetersizse, yargıç adil karar veremez, adalet tecelli etmez. Cezasızlık algısı devam eder, suçlular cesaret bulur.
Sonuç olarak Adalet Bakanlığı da, İçişleri Bakanlığı da tarihinin en iyi formunda ve dayanışma içinde. Bu birliktelikten de milletimiz ve ülkemiz kazanacaktır.










0 Yorum