CANİNİN ELİNDE BIÇAK
Suçu önlemenin yolu caninin eline silah vermemektir, emaneti de ehline teslim etmektir.
Elinde bıçak olan canı her an cinayet işlemeye hazırdır. Önce o bıçak alınmalı, sonra o cani rehabilite edilmelidir.
Evet, son günlerde şiddet, cinayet ve belediyelerde hırsızlık olaylarına şahit oluyoruz. Devletin yaptığı, bu insanları suç üstü yakalayıp adalete teslim etmektir. Sonrası yargıya aittir. Yargı da elindeki kanunlara göre ceza verecektir.. Eldeki kanunlar terbiye etmekten uzaksa, bu insanlar suç işlemeye devam edecektir. Maalesef hapishaneler doludur, suçlular da çoğalmaya devam ediyor. Hapishanelerin ve hastanelerin dolu olması övünülecek bir durum değildir. Burada testi kırılmadan önce tedbir almak önemlidir.
Sözü şuraya getireceğim: Allah korkusu, hesap duygusu olmayan insanları belediye başkanı yaparsak, bunların elinin altına milyonlarca kaynağı teslim edersek, caninin eline bıçak vermiş oluruz. Bu maneviyatsız insanlar, kendi keselerini va kasalarını doldurmaya, yandaşlarını doyurmaya devam edecek. Bakıyoruz daha çok CHP belediye başkanlarında bu sorumluluk duygusunu göremiyoruz. Çoğu da uçkuruna ve cüzdanına düşkün insanlar. Hazır ellerinde kaynak ve imkan da var, devletin denetimi de yetersiz. Bunlar devletin zaaflarını ve kanunların açık taraflarını da biliyor. Sonuçta millet soyuluyor, rüşvet, irtikap gırla gidiyor. Çünkü caninin eline bıçak geçerse tıyniyetinin gereğini yapacaktır.
Yapılacak iş, canilere bıçak vermemek, finansın döndüğü kurumların başına hırsızları getirmemek. Bunun için de millet ferasetli olmalı, denenmişleri tekrar denememeli. Hasılı belediye emanetleri ehil ellerde değildir. Bunları biz seçtik, ceremesini de çekiyoruz.










0 Yorum